Traductor

dilluns, 20 de febrer del 2012

Festa del Carnestoltes i enterrament de la sardina

Ja s'ha acabat la setmana més boja de l'any. El Rei Carnestoltes ha mort cremat, en públic. En sabeu la història? Us explico quatre coses així ràpid:

El Rei Carnestoltes és el Rei del Carnaval. El centre de les festes, ell mana. Apareix de sobte sota l'aparença d'un animal o d'una persona i llegeix el pregó amb el que inaugura la celebració. En aquest pregó el Rei dóna permís per passar-ho bé sense cap tipus de limitació, tot s'hi val. Disfressem-nos, ballem, cantem, desfilem, fem el que volguem! Però tanta festa, tanta bogeria i tant caos és massa per a tothom, no és bo, i només dura fins el dimarts. Es fa un judici públic, i al Rei Carnestoltes se'l declara culpable de tot i se'l condemna a mort. Després de llegir el seu testament, se'l crema en públic.


L'enterrament de la sardina posa fi al Carnaval i dóna el començament al temps de quaresma.
I aquí us deixo amb una pobre sardina que serà enterrada dimecres:

Material:
- Cartolina blanca.
- Cera de color blau cel.
- Tisores.
- Pega.
- Paper de plata.
- Pal de gelat.
- Fil o llana o ràfia.

Dibuixem una sardina en una cartolina de color blanc:
















Agafem el paper de plata i el tallem a trossets, l'arruguem una mica per simular les escates. Posem pega per tota la superfície de la sardina on volem que hi enganxin el paper:





















Després agafen la cera de color blau cel i li pinten la part que queda (la cara):




















Un cop fet això... Només ens queda retallar-la, fer-hi un forat, passar-hi el fil i lligar-lo al pal de gelat. El fil el poden intentar passar ells:

























Tatxàn! Ara només ens falta enterrar-la...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada